Logo Opcina Lokve

Općina Lokve

Internet portal Općine Lokve
vremenska
prognoza
vrijeme-u-lokvama
petak
-2°C

Novi život kuće na Lokvarskom jezeru-Novi list

Novi život kuće na Lokvarskom jezeru
Kulturno – turistička ruta “Putovima Frankopana”

Frankopani Logo

Planirani zahvat u sklopu projekta „Kulturno turistička ruta putovima Frankopana“

U sklopu projekta Kulturno – turistička ruta Putovima Frankopana financirano sredstvima Europske Unije, Fonda za regionalni razvoj provoditi će se aktivnosti na uređenju i opremanju pratećeg infrastrukturnog objekata povezanog s kulturnom baštinom rute.

Konkretne aktivnosti odnositi će se na uređenje kuće na brani Lokvarskog jezera u Lokvama, a s ciljem osiguranja prostora za provedbu navedenih sadržaja za koje nije predviđeno da budu smješteni unutar samog pojedinog kulturnog dobra, odnosno, njihovo je provođenje planirano u okviru izdvojenog istraživačkog, edukacijskog i kulturnog centra.

Uređenjem i opremanjem navedenog objekta  omogućit će se vršenje  aktivnosti u kulturnoj i umjetničkoj izobrazbi,  poticanju razumijevanja važnosti zaštite kulturne baštine te poticanju različitosti kulturnih izričaja.

U cilju stvaranja radnih i smještajnih uvjeta za sudionike obrazovnih, istraživačkih, kulturno-umjetničkih i interpretativnih sadržaja istraživačkog, edukacijskog i kulturnog centra izvršiti će se ulaganja u:

 • adaptacija/uređenje objekta centra
 • nabavu odgovarajuće opreme potrebne za vršenje djelatnosti centra

Ulaganjem u uređenje i opremanje biti će obuhvaćeni slijedeći radovi/radnje:

 • građevinski i obrtnički radovi u uređenju objekta (zidarski, vodoinstalaterski, elektroinstalaterski, izolaterski, limarski, gips-kartonski, stolarski, bravarski, keramičarski, parketarski i soboslikarsko-ličilački radovi)
 • radovi na krajobraznom uređenju okoliša centra
 • nabava opreme za kabinetsku i terensku edukaciju / istraživanje
 • nabava didaktičke audio i video opreme
 • nabava informatičke opreme
 • nabava opreme za laboratorij za kreativne radionice

OPĆINA LOKVE  (komponenta 17)

 VRIJEDNOST PROJEKTA:             1.914.882,73 Kn
POTPORA EU:                                    1.452.438,55 Kn

 

Od početka 12. do druge polovice 17. stoljeća hrvatska velikaška obitelj Frankopana na području Primorsko-goranske županije ostavila je brojna svjedočanstva svoga utjecaja i moći. Kulturna ruta “Putovima Frankopana” potiče vrednovanje, obnovu, očuvanje, zaštitu i inovativno interpretiranje 17 frankopanskih kaštela i dvoraca te triju sakralnih zdanja.

image3

Projekt “Putovima Frankopana” započeo je još 2005.godine i u okviru tog projekta Primorsko-goranska županija zajedno s jedinicama lokalne samouprave na čijim se prostorima nalaze frankopanski kašteli, uložila je u uređenje i pripremu projektno-tehničke dokumentacije ovih vrijednih povijesnih zdanja 32 milijuna kuna. Sljedeći korak je osmišljavanje sadržaja u kaštelima te njihova turistička valorizacija.

Radna grupa pri Primorsko-goranskoj županiji osmislila je prijedlog sadržaja u frankopanskim kaštelima te njihovo umrežavanje i povezivanje u kulturnu rutu, dok su sudionici na radionici razrađivali detalje sadržaja i uključenost lokalnih zajednica u projekt.

Sve skupa logo
Mjera ruralnog razvoja 7.4 – Polivalentna dovorana Lokve

U pripremi je dokumentacija za izradu polivalentne dovorane rekonstrukcijom Doma kulture u Lokvama.

Pri samom završetku je dokumtacija za prijavu projekta polivalentne dovarane u Lokvama. Cilj projekta je Dom kulture u Lokvama pretvoriti u polivalentnu dvoranu u kojoj bi se odvijali sadržaji koji bi dignuli kvalitetu životu za mještane Općine Lokve.

Rekonstrukcijom postoječeg objekta Doma kulture od njega bi napravili sljedeće

 • sportsku dvoranu koja bi služila za tjelesni odgojte te  sportske aktivnosti mještana
 • dom kulture za kulturna zbivanja
 • zabavni sadržaji i tradicionalna događanja
 • kongresni turizam
 • okupljanje mještanja te njihove potrebe

Kako već dugo očekujemo raspisivanje mjere 7.4 nadamo se da če to biti učinjeno tjekom ove godine.
Mjera 7.1.1 -Općina Lokve uspješnom kandidaturom na mjeru 7.1.1. i odličnim 8 mjestom od 328 prijavljenih ostvarila potporu od 243.750,00 kn za izradu izmjena i dopuna prostornog plana

Općina Lokve uspješnom kandidaturom na mjeru 7.1.1. i odličnim 9 mjestom od 328 prijavljenih ostvarila potporu od 243.750,00 kn za izradu izmjena i dopuna prostornog plana

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je sa izdavanjem odluka o privremenoj raspodjeli sredstava za projekte iz operacije 7.1.1. ” Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave”  iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020.

Korisnici ove operacije su općine i gradovi do 10.000 stanovnika, a kojima se sufinancira do 100% ukupno prihvatljivih troškova – od 5.000 -70.000 Eura. Prihvatljiva ulaganja se odnose na izradu ili izmjenu i dopunu Prostornog plana uređenja općine ili grada, Strateškog razvojnog programa općine ili grada, Strateških planova razvoja pojedinih gospodarskih sektora (poljoprivreda, ribarstvo, šumarstvo, industrija, turizam, trgovina, promet, obrtništvo, građevinarstvo, informatika, energija).

Nakon provedenog natječaja i izvršenih kontrola, za sve zahtjeve za potporu koji su zadovoljili uvjete pravilnika i natječaja  - Agencija za plaćanja izdat će odluke o privremenoj raspodjeli sredstava, koje će u nekoliko sljedećih dana biti korisnicima dostupne na AGRONET-u. Nakon isteka žalbenog roka i postupaka koji ga prate, Agencija će izdati i konačne odluke o dodjeli sredstava.

Općina Lokve se prijavila za izradu izmjenu i dopunu prostornog plana te se od  328 Gradova i Općina pozicionirala na 9 mjestu sa potporom od 243.750,00  koja se isplačuje u 100% vrijednosti.

Radi nedovoljno sredstgava u potporu je ušlo 240 Gradova i Općina od ukupno 328

Rang lista Mjera 7.1.1

Ranglista
Kaznama protiv psečih “bombi” na ulicama

    Lokve Psi    
×
Brzi linkovi

proracun

euprojekti

sjedniceov

lokveumedijima

natjecaji

prostorniplanovi

prostorniplanovi

prostorniplanovi

prostorniplanovi
Linkovi

opcina_lokve_turisticka_zajednica

opcina_lokve_osnovna_skola

opcina_lokve_lokvarka

opcina_lokve_gkr

srk lokvarka

android applikacija
Prati nas na facebooku

© Općina Lokve 2013.