Vaterpolo spektakl u

Gorskom kotaru!

15.07.2023.godine

Radi ispražnjenog Lokvarskog jezera ove godine Goranski Vaterpolo kup selimo na Jezero Bajer-Fužine

Lokacija „Pristanište broda““

Sa početkom u 12,00 sati


Susret mladih vaterpolista i Veterana, legendi hrvatskog vaterpola

Veselimo se Vašem dolasku.

5. Lokvarski vaterpolo na jezeru Bajer

Predivno okružje Gorskog kotara i Lokve s obližnjim jezerom. Kraj u koji rado i često svoj kutak za odmor nalaze primjerice Predrag Sloboda, bivši predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i riječkog Primorja EB, kao i član Kuće slavnih, Ratko Rudić.

I… jedna ideja. Rođena nema tomu davno, a temelji se na okupljanju jednom godišnje, u pravilu početkom srpnja i koje čak ima i svoje ime – „Lokvarski vaterpolo”. U biti, druženje prijatelja iz našeg sporta, različitih generacija, ali svih s istom strašću i ljubavi. Prema vaterpolu, dakako. To je ono što ih veže, objedinjuje, raduje. Jasno da se ‘baci’ i pokoja rekreativna utakmica u jezeru, ali onda se napuni ponešto i tanjur i čašica. U dobrom društvu, za razgovor, prisjećanje na neke prijašnje trenutke, ali i planove za sutra.

Sada je početak srpnja, pa je i vrijeme za „Lokvarski vaterpolo”. Doduše, ovog puta ne baš u Lokvarskom jezeru jer je ono isušeno, zbog potreba hidroelektrane Vinodol. Posljednji je put to učinjeno prije 22 godine, pa je bio red učiniti to opet, ali… To nije omelo vaterpoliste.

– Sad smo u Mrzlim vodicama, nemamo Lokvarsko jezero, ali smo onda organizirali jezero Bajer. No, sve ostalo je isto – naglašava organizator, Predrag Sloboda.


– Dakle, u subotu, 15. srpnja na jezeru Bajer u podne. Ovo nam je peta godina da se već okupljamo. Trebali smo imati sad, minule subote, ali kako nam se Ratko Rudić vraća u Hrvatsku 12. srpnja, malo smo pomaknuli.

Tko sve dolazi?
– Prvo je, naravno Ratko Rudić jer je on glavni organizator. Onda, Dudo Šimenc, Zoran Roje, pa Marjan Risek, David Burburan, zatim novinar Hrvoje Krešić, dr. Alan Ivković… Ma, tko god dođe, neće biti višak. Za dobro društvo i ugodnu zabavu, ništa neće nedostajati.

Ponajmanje ne dobrog raspoloženja, a koliko doznajemo, za razliku od prošle godine, niti kiša neće pokvariti ugođaj. Dapače, prognoza je vrlo vruć dan, s visokim temperaturama koje će u uvijek svježem Gorskom kotaru najbolje biti provesti uz prijatelje, loptu u vodi i dakako – vaterpolo!

Podijeli:
Skip to content