Trideset i sedmo izdanje Žabarske noći ostat će upamćeno kao jedno od najlokvarskijih i najgoranskijih u posljednjih dvadesetak godina. Naime, pripremajući se za organizaciju ovog tradicionalnog druženja u Turističkoj zajednici Općine Lokve krenuli su od ideje kako je nužno »Žabarsku« u što većoj mjeri vratiti Lokvarcima pa je upravo stoga isključivo mještanima Lokava bilo omogućeno da po cijeni od jedne ulaznice (50 kuna) dobiju dvije, gastro dio prepušten je u čarobne ruke Borisa Kauzlarića, višegodišnjeg zakupca »Jezera«, goste je zabavljao domaći goranski sastav »Divlja ruža«, a logistiku samog natjecanja, kao i obično, vodili su Lokvarci predvođeni dr. Bašićem starijim kojemu su pomagali dr. Bašić mlađi i dr. Petelin dok je sve skupa kontrolirao i najavljivao mr. sc. Robert Čop Gale, a pomagao mu je poznati Damir Jurkotić. Ovako isplanirana strategija donijela je vidljivu korist – prodano je 170 ulaznica, a fešta je trajala do sitnih jutarnjih sati i rijetko je tko iz Lokava otišao nezadovoljan.

Zadovoljna je zbog svega toga i Đurđa Malnar, direktorica TZO Lokve koja posebno ističe da je odaziv čak i nešto bolji od prošle godine, a posebno je raduje što se odazvao veliki broj Lokvaraca.

– Ipak je ovo ponajprije manifestacija domaćih ljudi i lijepo je da baš oni napune dvoranu, mada smo presretni i stoga što imamo goste iz Zadra, Rijeke, Opatije, Zagreba, čak i iz Francuske. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u organizaciji priredbe – Općina Lokve bila je pokrovitelj, a tu su još i Kuća za odmor Štimac, Kuća za odmor Okac, Apartman Malnar Starigrad, Svjetionik Maltempo, TZG Kraljevica i Hotel »Bitoraj« Fužine. Drago nam je da je ova tradicionalna priredba bila vrlo uspješna i vjerujem da najavljuje dobru turističku sezonu – istaknula je Malnar. (NL)

Podijeli:
Skip to content