Općina Lokve u sklopu programa „Zaželi – Žene u ruralnoj zajednici“ – program zapošljavanja žena, UP. 02. 1. 1. O5. 0285 sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, objavljuje javni poziv za iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške osobama starije životne dobi/u nepovoljnom položaju.

Prijaviti se mogu osobe s prebivalištem na području Općine Lokve te naselja Lokve, Njivice, Homer, Lazac lokvarski, Sopač, Sleme, Gorski raj, Mrzla Vodica i Zelin Mrzlovodički starije od 65 godina života koji žive u staračkim ili samačkim kućanstvima kojima je prijeko potrebna pomoć druge osobe te iznimno osobe mlađe od 65 godina koje su teško pokretne ili nepokretne.

Poziv se objavljuje s ciljem prikupljanja podataka i utvrđivanja potreba starijih stanovnika općine Lokve za organiziranom skrbi kroz program „Žene u ruralnoj zajednici“- program zapošljavanja žena.

Tko se može prijaviti

Na poziv za iskaz interesa za korištenje besplatne socijalne usluge potpore i podrške mogu se prijaviti:

  • osobe starije od 65 godina koje žive u staračkim ili samačkim kućanstvima (osobe kojima je potrebna pomoć druge osobe),
  • osobe mlađe od 65 godina koje su teško pokretne ili nepokretne (nalaze se u nepovoljnom položaju),
  • invalidi,
  • osobe koje nemaju sklopljen ugovor o doživotnom uzdržavanju,
  • osobe koje pravo na socijalnu uslugu potpore i podrške osobama u nepovoljnom položaju nisu ili ne mogu ostvariti po drugoj osnovi (Centar za socijalnu skrb).

 Besplatne usluge koje se pružaju korisnicima

  • Obavljanje kućanskih poslova što obuhvaća: nabavu namirnica, pranje posuđa,pospremanje i čišćenje stana, pomoć pri pripremi obroka, donošenje ogrjeva, pranje i glačanje rublja, nabavu lijekova i drugih potrepština.
  • Održavanje osobne higijene što obuhvaća: pomoć pri oblačenju, svlačenju i održavanju osobne higijene korisnika, pomoć kod hranjenja korisnika, održavanje higijene prostora i posteljine korisnika.
  • Tehnički poslovi koji obuhvaćaju: čišćenje snijega, pomoć pri uređenju vrta i okućnice, obavljanje sitnih popravaka u kući koji ne zahtijevaju specifična znanja.
  • Pomoć u socijalnoj integraciji što obuhvaća: pružanje podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, šetnju, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

 Korisnici će uz to dobivati besplatne mjesečne pakete higijenskih potrepština.

Način prijave

Zainteresirane osobe za korištenje usluge potpore i podrške osobama starije životne dobi/u nepovoljnom položaju prijave mogu podnijeti u pisanom obliku i to poštom ili osobno isključivo na propisanom obrascu za prijavu koji mogu preuzeti ovdje – OBRAZAC PRIJAVE ZA KORISNIKE ili ga podignuti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lokve radnim danom od 08:00 – 16:00 sati.

Moguće je prijaviti se telefonom pa će djelatnice doći do vas i pomoći vam ispuniti Obrazac za prijavu.

Pisana prijava može se dostaviti poštom ili osobno na adresu:

Općina Lokve,

Šetalište Golubinjak 6

51 316 Lokve

s naznakom „Zaželi – OPĆINA LOKVE“ – prijava korisnika

Popis dokumenata koje je potrebno dostaviti:

  • popunjen i vlastoručno potpisan Obrazac za prijavu,
  • preslika osobne iskaznice.

Kontakt telefon za sve dodatne informacije: 051/831-255 ili 098/9142597

Kontakt osoba – voditeljica programa Diana Cenčić.

Poziv korisnicima(pdf)

lenta1 - žene u ruralnoj zajednici

Podijeli:
Skip to content