Sukladno Zakonu o zaštiti od elementarnih nepogoda („Narodne novine“ br. 73/97 i 174/04)i Metodologiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda („Narodne novine“ br. 96/98) te Odluci o proglašenju elementarne nepogode za sve jedinice lokalne samouprave sa područja Gorskog kotara u Primorsko-goranskoj županiji  (Klasa: 810-05/14-02/2,Ur.broj : 2170/1-04/2-14-2 od  04. veljače 2014. godine, Općinsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

 OBAVJEŠTAVA

građane o postupku podnošenja

PRIJAVA ŠTETE OD ELEMENTARNE NEPOGODE

1. ROKOVI ZA PRIJAVLJIVANJE ŠTETE 

    • dužnost je svake fizičke i pravne osobe prijaviti štetu u skladu sa čl. 28. st. 1. i 2. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda
    • oštećeni mogu prijaviti štetu od 10. do 21. veljače 2014. godine.
    • šteta prijavljena nakon tog roka ne uzima se u obzir.

2. PRIJAVA  ŠTETE 

           Štetu se prijavljuje na obrascu EN – P „Prijava štete od elementarne nepogode “ koji se može preuzeti na službenim stranicama Općine Lokve ( obrasci ispod ovog teksta) ili osobno u uredu pročelnika   (gosp. Šafar  ili gđa. Doris). Prijavu štete na imovini fizičkih osoba potpisuje prijavitelj  (vlasnik ili korisnik imovine, član obitelji ili član stručnog povjerenstva). Šteta se procjenjuje u cjelini za svako domaćinstvo.

Pravne osobe uz prijavu podnose:

a) izvještaj u kojem se navode okolnosti u kojima je šteta nastala te njene kratkoročne i dugoročne posljedice za pravnu osobu.

b) iznos sredstava koja su dobivena ili se očekuju s naslova osiguranja imovine.

c) fotodokumentaciju iz koje se može dobiti uvid u opseg počinjene štete.

d) kopiju registracije tvrtke.

e) dokumente kojima dokazuju pravo vlasništva ili korištenja na imovini    pogođenoj  nepogodom.

f) izvorni primjerak dokumentacije s proračunom prema Metodologiji.

Uz prijavu je potrebno priložiti posjedovni list i zemljišno knjižni izvadak za nekretninu na koju se prijavljuje šteta, kao i ugovor o zakupu ako se nekretninom raspolaže temeljem zakupa, odnosno ukoliko je šteta nastala za zakupljenom zemljištu.

Obavještavaju se oštećeni da štete mogu prijaviti, dostavljanjem ispunjenog obrasca i gore navedenih dokumenata najkasnije do roka navedenog u točki A.

U obrazac prijave štete na poljoprivrednim površinama obvezno navesti brojeve katastarskih  čestica po katastarskim općinama, kulture zasijane na svakoj od tih čestica kao i površine tih čestica.

Posebno se naglašava da se podaci za voće tj. voćke trebaju iskazati u broju stabala ili trsova, a ne hektara !

Po primitku prijava, Općinsko povjerenstvo će iste obraditi i podnijeti izvješće o elementarnoj nepogodi Županijskom povjerenstvu .

O B R A S C I

01-OBRAZAC EN-P-Općenita prijava (Ovaj obrazac je obavezan tj. nakon spunjavanja njega možete ispuniti ostale koji odgovaraju prijavi vaše štete)

02-OBRAZAC EN-1-Građevine

03-OBRAZAC EN-2-Oprema

04-OBRAZAC EN-3-Zemljšta

05-OBRAZAC EN-4-Nasadi

06-OBRAZAC-EN-5A-Oštećena šuma

07-OBRAZAC EN-5B-Uneštene šume

08-OBRAZAC EN-6-Stočarstvo

09-OBRAZAC EN-7-Obrtna sredstva

10-OBRAZAC EN-8-Ostali troškovi

Metodologija procjena šteta

Podijeli:
Skip to content