Opæinsku su feštu ukrasile i lokvarske školarke

Novo rukovodstvo Općine Lokve, u kojem za razliku od ranijih godina prevladavaju mlađi ljudi, s puno je volje krenulo u četverogodišnji mandat obnašanja vlasti, jasno je nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Lokava na kojoj je Toni Štimac, novi načelnik Lokava, predstavio sadašnje stanje u ovoj lokalnoj samoupravi i nagovijestio daljnje planove i vizije razvoja naglasivši kako je ovogodišnji vodeći projekt novog općinskog čelništva 4 milijuna kuna vrijedna izgradnja ceste prema Slemenu:
– Još 2005. godine otkupom zemljišta i projektiranjem ceste krenulo se u ovaj projekt, a pred mjesec dana počeli su konkretni radovi koji će osigurati novu modernu i široku prometnicu kojom će Lokve biti spojene na državnu cestu Zagreb-Rijeka. Uz to već je dio poslova napravljen i na uređenju šetnica oko Lokvarskog jezera. Projekt je krenuo prošle godine i ove godine se nastavlja uz potporu PGŽ s 300.000 kuna. U tom projektu napravili smo 3 kilometra staze oko jezera te porinuli 3 plutajuće plaže ukupne veličine oko 100 kvadrata. Staze dodatno uređujemo mostovima preko neprohodnih uvala koji također daju novu čar šetnji oko jezera. Sredstvima projekta Turističke zajednice Hrvatske uredili smo već Stazu spilja ponudivši 14 kilometara dugu šetnicu s desetak spilja pa sada uz ranije za 1,6 milijuna kuna uređenu spilju Lokvarka imamo mogućnost turistima ponuditi objedinjene sadržaje podzemnog svijeta Lokava. Uređen je, uz financijsku potporu TZ PGŽ, i vidikovac iznad Lokvarskog jezera, a uskoro krećemo u izradu projektne dokumentacije za pristupne ceste i komunalnu infrastrukturu industrijske zone na lokaciji nekadašnjeg restorana »Žaba«. Želja nam je na tu lokaciju privući investitore koji se bave drvoprerađivačkom djelatnošću jer bi to najviše značilo za strukturu nezaposlenih na našem području.

Također, namjera nam je pretvoriti veliki talijanski bunker iz Drugog svjetskog rata koji se nalazi na Bukovcu u prostor prisjećanja na Drugi svjetski rat i TV seriju »Kapelski kresovi«, rekao je Štimac izrazivši nadu kako će se učinjeni i planirani poslovi odraziti na razvoj cijelog kraja već za godinu dana te pohvalivši lokalne privredne subjekte, pilane »Embra« i »Injić«, poduzeće »Lokve d.d.« koje se bavi proizvodnjom prozora i vrata te informatičku tvrtku »MikroGoran«, koji unatoč teškim vremenima rade vrlo kvalitetno.
Prije Štimčevog obraćanja nazočne je u ime Općinskog vijeća pozdravila predsjednica Gordana Božić naglasivši kako je želja i cilj novog čelništva ne kopati po prošlosti i izazivati sukobe, nego se okrenuti budućnosti i radu za bolje sutra svih koji žive na području Općine Lokve, a riječi pozdrava okupljenima su uputili i Josip Padavić, načelnik Mrkoplja, u ime goranskih lokalnih samouprava, zamjenik župana Petar Mamula u ime Primorsko-goranske županije, Mirjana Rački (Društvo Gorana Rijeka), Tamara Vučinić (Društvo lobista Hrvatske) te Hrvoje Marušić, pomoćnik ministrice vanjskih poslova, a u prigodnom kulturnom programu nastupile su učenice OŠ Rudolfa Strohala iz Lokava te operni pjevači Goranka i Marin Tuhtan.

Podijeli:
Skip to content