U okviru treće pilot akcije održane su prve dvije radionice kreativnog i proizvodnog sektora te pružatelja usluga u turizmu 17. lipnja i 14. srpnja 2020. u Kući čuvara brane u Lokvama.

Ukupno je 16 sudionika bilo prisutno na prvoj i 12 na drugoj radionici. Sudionici su bili podijeljeni u različite skupine sa zadatkom stvaranja novih potencijalnih proizvoda / usluga u suradnji sa uslužnim i kreativnim sektorom za različite ciljne skupine: mlade, starije osobe, domaće i strane turiste. Od 20 ideja predstavljenih na prvoj radionici, četiri su odabrane i razrađene u proizvode te predstavljene na drugoj radionici. Teme četiri odabrana proizvoda bile su: Mreža kulturno-turističkih ruta, Ponuda za mlade u Kući čuvara brane, Manifestacija logorskih vatri i Aplikacija za mobilne uređaje o Gorskom kotaru.

Treća radionica u obliku izložbe održana je 19. rujna u okviru otvorenog Dana industrijske baštine. Posljednja četiri turistička proizvoda u obliku plakata predstavljena su širokoj publici. Također, u okolici kuće održana je manifestacija logorskih vatri koja je bila jedna od četiri turistička proizvoda razrađenih na prethodnim radionicama.

Cilj ove pilot akcije bio je razviti interakciju, suradnju i zajedničko stvaranje novih turističkih proizvoda u određenim vrstama turizma na temelju prethodnog iskustva i znanja. Te se radionice mogu smatrati početkom stvaranja suradnje između kreativnog i uslužnog, trgovinskog i turističkog sektora koji bi mogli stvoriti nova radna mjesta.

Link na video: https://youtu.be/G25ALq77baQ

Više o projektu na: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/REFREsh.html

Podijeli:
Skip to content