LOKVE – Izborom Gordane Božić za predsjednicu Općinskog vijeća Lokava, konstituirano je još jedno predstavničko tijelo u Gorskom kotaru. Nova predsjednica, koja dolazi iz redova HNS-a, vjeruje da će dobro surađivati i s lokvarskom oporbom – HDZ-om.

– Vijećnici zajedno moraju raditi u interesu mjesta. Smatram prema tome da nije bitno iz kojih redova dolazi neki prijedlog, nego je li on dobar. Zalagat ću se da se u Lokvama pokrene gospodarstvo i turizam, jer sam i sama poduzetnik pa dobro znam što ovdje ne štima. Znam da je recesija i da ni na razini države nije bolje, ali isto tako ne možemo uvijek tražiti neke razloge. Gorski kotar i Lokve obiluju prirodnim ljepotama koje su nekoć bile u funkciji gospodarstva i turizma, ali su već dugo zapuštene. U staroj školi planiramo osnovati kampus Processus montanus kao centar arheološkog istraživanja za 200-tinjak studenata. Podršku imamo i od arheologa. Potrebno je također bolje iskoristiti mogućnosti našeg jezera kako bismo privukli čim više turista, nagovješćuje Gordana Božić.

Podršku dobiva i od novog općinskog načelnika, 38-godišnjeg SDP-ovog Tonija Štimca koji je siguran da će dobro surađivati s novim općinskim vijećnicima. Najmlađi načelnik u osam goranskih općina i gradova kaže da je jedan od njegovih prioriteta ponovo otvoriti kamp u Lokvama koji ne radi već 19 godina. Štimac kaže da je napravljena mini revizija proračuna, pa Općina može krenuti s prvim investicijama.

– Premda nije bajno, Općina će graditi cestu Lokve – Sleme čija je vrijednost 2,4 milijuna kuna. Ta cesta, naime, puno znači za naše mještane. Također, nastavljamo s izgradnjom industrijske zone, što je velika prilika za razvoj drvne industrije. Namjera nam je i park-šumu Golubinjak bolje povezati s Lokvama, nagovješćuje Toni Štimac koji veliku nadu polaže u skorašnji ulazak Hrvatske u Uniju, premda će tada Lokve izgubiti jednu povlasticu, pravo na brdsko-planinski status. Poučan primjer trebamo tražiti u malim talijanskim i austrijskim mjestima u Alpama čije projekte država izdašnije sufinancira. Intencija je Europe da tako zadrži ljude u ruralnim područjima gdje se ipak teže živi, govori Toni Štimac.(NL)

Podijeli:
Skip to content