Lokve – Lokvarci su izabrali novog načelnika, 38-ogodišnjeg Tonija Štimca, kandidata SDP-a koji je znatno mlađi od svih ostalih čelnih ljudi osam goranskih općina i gradova. Do svog prvog načelničkog mandata Štimac – koji se do sada i nije bavio politikom – došao je nakon uvjerljive pobjede nad veteranom Antonom Mihelčićem, kandidatom HDZa.

Uz fantastičnu izlaznost (čak 74,07 posto – to znači da su čak tri četvrtine birača izašle obaviti svoju dužnost), Štimac je osvojio 371 glas ili 54, 56 posto, a Mihelčić 294 ili 43,24 posto. Ovim sjajnim rezultatom Štimac je u potpunosti promijenio stanje nakon prvog kruga izbora, stanje u kojem je tek za koračić bio slabiji od Mihelčića. S ostvarenim rezultatima uvijek vedri i optimistični Toni Štimac je, kaže nam, i više no zadovoljan.

– Hvala svima koji su ukazali povjerenje meni, mojoj stranci i našim koalicijskim partnerima, a posebno hvala upravo koalicijskim partnerima čija je potpora bila presudna. Čestitam i mom protukandidatu Mihelčiću na poštenoj borbi i pristojnoj predizbornoj kampanji. Nadam se da ćemo sada nakon izbora svi zajedno raditi na dobrobiti mjesta i nastojati ostvariti što više kvalitetnih projekata i programa. Zahvaljujući postizbornoj koaliciji mi već znamo sastav Vijeća i nastojat ćemo ga formirati što je prije to moguće te odmah početi raditi. Posla je puno, ali imamo znanja i energije da ga dobro obavimo, zaključio je Štimac.
Štimcu će nedvojbeno lakše biti provoditi vlast no Mihelčiću, ponajprije stoga što, za razliku od čelnog čovjeka HDZ-a, neće u Vijeću imati neugodnu oporbu. Naime, postizbornim dogovorom koaliciju su stvorile lijeve lokvarske stranke (SDP-HSLS i HNS-HSU-PGS) koje u vijeću tako imaju sedam mjesta, dok je HDZ osvojio četiri mandata. (NL)

rezultati-nacelnik-0206

Podijeli:
Skip to content