Ivica Gržanic, direktor Komunalnog poduzeca "Lokvarka"Od prošlog je mjeseca na čelu Komunalnog poduzeća »Lokvarka« Ivica Gržanić, čovjek kojemu rukovodeća funkcija nije nimalo strana jer je znatan broj godina bio na čelu »Finvestove« tvornice namještaja, a u Lokvama je u dva navrata uspješno obavljao dužnost predsjednika Općinskog vijeća Lokava. Sve to čini ga itekako kompetentnim za funkciju direktora poduzeća koje mora, ističe, pratiti potrebe općine i potrebe stanovništva:
»Želimo poslovati kao samostalni subjekt što znači zarađivati i ne ovisiti o općinskom proračunu, a cilj će nam biti i dati posao mladim ljudima našeg kraja. Namjera mi je firmu razvijati u tri pravca. Prvi je vezan uz održavanje okoliša i brigu o komunalnoj infrastrukturi. To mora imati svako mjesto, a najbolje je da to radi lokalna firma jer će to biti i kvalitetnije i jeftinije za općinu. Za taj dio djelatnosti posla ima tijekom cijele godine, a pri njegovoj je realizaciji nužna suradnja s mještanima i općinskim službama, kao i ostalima koji čine život mjesta pa tako već sada planiramo suradnju sa budućom Poljoprivrednom zadrugom s kojom bismo kupili traktor kojeg bi zajednički koristili na nizu poslova.
Drugi smjer rada bit će vezan uz spilju Lokvarku koju moramo turistički prezentirati znatno kvalitetnije no što se to radilo do sada, a u tome svakako može puno pomoći i naše poduzeće stvaranjem kvalitetnijih uvjeta pa tako planiramo premještanje kioska za kupnju ulaznica na novu poziciju kraj crkvice na Kuku. Na toj novoj lokaciji osigurat ćemo ne samo mogućnost kupnje ula

znica, već i suvenira te osvježavajućih pića, odnosno stvoriti uvjete da sve skupa djeluje više turistički no do sada. Uz sve to spremni smo i na poslove vezane uz vođenje brige o održavanju spilje, naravno – u skladu sa našim mogućnostima.
Treći smjer razvoja također je vezan uz razvoj turizma, a cilj nam je povezati Golubinjak, spilju Lokvarku i Lokvarsko jezero. Želja nam je da Golubinjak postane dio Lokava i Općina Lokve poslat će Hrvatskim šumama pismo namjere u tom stilu jer smatramo da mi tim prostorom možemo upravljati bolje i kvalitetnije. Također ćemo ići i na to da kroz rad komunalnog poduzeća stvaranjem zimskih sadržaja kao što su sanjkališta te skijaško-trkačke staze stvorimo sadržaje koji će privlačiti turiste. Napokon, na jezeru moramo osposobiti bivši autokamp i to tako da ga postupno uređujemo i pretvorimo u mjesto u koje će iznova dolaziti mnogi, a uz to na jezeru planiramo postaviti nekoliko plutajućih platformi koje će seljeti moći koristiti za kupanje i sunčanje. Planova i želja je puno, uvjereni smo da ćemo ih moći realizirati te da će »Lokvarka« istodobno služiti i komunalnim aktivnostima i razvoju turizma«, zakljkučio je Gržanić.

PRIJEVOZ ČETVRTKOM

»Razmišljamo i o tome da kroz »Lokvarku« organiziramo i prijevoz putnika na relaciji Lokve – Delnice, posebno četvrtkom kada je zanimanje za odlazak na delničku tržnicu bitno pojačano. Mislim da to možemo riješiti jednim kombijem koji bi, ako ništa drugo bar taj dan prevozio ljude prema Delnicama«, najavljuje Gržanić dodajući kako će se u dogovoru s čelništvom Općine Lokve stalno raditi na idejama vezanim uz poboljšanje komunalnog i svakog drugog oblika standarda ljudi ovog kraja.

Podijeli:
Skip to content